moasmexico

OCH PRECIS SOM VANLIGT SÅHÄR PÅ ONSDAGAR SÅ ÄR DET VARANNAN DAMERNAS!

Gnäll

Publicerad 2009-07-31 18:25:08 i Allmänt,

Kom precis hem från jobbet. Det var en tuff dag idag. Först fick vi laga lite grejjer i banan, fixa och dona. Sen kom det lite regn och sen var folk långsamma. Egentligen blev vi klara himla fort och så men det känns i kroppen idag. Tre dagars kurs för Carro, ett hårt danspass och sen två dagars klättrande i träden. Har en dag framför mej imorn med. Lite sliten... Har lyckats få några små brännmärken på armen från nått rep med.... de gick upp och blödde och varade lite idag... svider som bara den! Ursch vad jag gnäller!!! Men det är godkännt! Jag sitter här med mitt röda ansikte som jag får varje gång jag jobbat ute och kommer hem och varvar ner... ni som varit där vet att då får man gnälla... en gnällande tomat... Men vem vill sitta stilla innomhus och jobba? Inte jag! Aldrig!

Men men hoppas syrran kommer hem snart så jag kan spela kort med henne! Trots att hon fuskar, och det är sant!

Stora stjärnan!

Publicerad 2009-07-29 18:32:08 i Allmänt,

Peppe fick vara en av de stora grabbarna dag och fick bära upp ett kandar


Om jag bara kan hålla ihop mina jävla armbågar!!! Då hade allt varit mycket finare men det spelar ingen roll, tänker på det så det blir bra i tio sekunder och sen är jag där igen. Försvarar mig med att Jos Lansink har armbågarna rakt ut när han rider... visserligen hoppning... men ändå! Det är inte så lätt alla gånger... Men P fick tummen upp, duktig ponny!


Sen fick han gå ut i hagen och bara strosa och vara ponny igen :)

Finaste!

Wow tider!!!

Publicerad 2009-07-28 22:32:54 i Allmänt,

Vad ska man säga.. Wow vilken fin ponny jag har. Han har varit så grym både idag och igår. Carro har sommarkurs nu och sista dagen är imorgon. Måndagens lektion gick bäst, tror ingen visste att han kunde röra sig så... och ni som känner Peppe.... Jag behövde varken driva eller påminna, snarare ta tillbaka!!!! Och jag ljuger ingenting! Alls! Han var kanon och jag var i mitt esse hela resten av dan :) Idag gick det bra med. Det som inte funka igår (galoppen) funkade helt okej idag, jätteskönt!

Min stackars ponny ska få mer att tänka på, han ska få gå lite på kandar. Jag och mamma var och köpte ett idag. Ett  mjukt, rundsytt med en ganska bred nosgrimma. Ser väldigt stilrent ut. Carro ska hjälpa mig att passa in det på honom imorn :) Lånade en kompis kandar häromdan och P-son verkar ta det hur coolt som helst. Det här kommer bli hur kul som helst!

Här utan bridong-bettet... det är i stallet!


Min supergoda kålpudding! Mums säger jag bara!


Åtta burkar hemgjord blåbärssylt ska förgylla mitt studentliv... kom över på pannkakor gott folk!



 

Huslig och duktig!

Publicerad 2009-07-28 20:31:53 i Allmänt,

Jag har bestämt mig för att bli huslig och ekonomisk när jag ska börja plugga. Även om man kanske inte lever lyx när man är student så är det vissa saker man inte kan dra ner på. Sylt är en av de sakerna... så jag plockar så mycket blåbär jag bara kan. Har gjort mitt första blåbärssyltskok idag. Åtta fina burkar står och ska tjocka till sig lite :) Jag har blandat, vägt, kokat, skummat och hällt upp. Jag kommer bli en redig husmor en vacker dag! Eller nått! En sak är klar och det är att jag inte sänker mig till att äta köpt sylt, då kan man lika gärna vara utan! Väntar bara på när lingonen kommer...

Har en kålpudding i ungnen. En av världens godaste rätter, mamma lär mig hur man gör så jag kan göra det själv när jag flyttat hemifrån. Man blir kanske inte världsbäst i magen av det men det är det värt ;) Fan vad gott det är, med hemgjord lingonsylt till. Ekonomiskt är det också för den delen. Man behöver bara vitkål, färs, ris, lök, sirap och kryddor.

Nu är den klar!

Nattligt drama!

Publicerad 2009-07-23 15:35:59 i Allmänt,

Härom natten lyckades jag tappa in/bort mitt kort två gånger! Två gånger, ungefär samtidigt! Jag är helt otrolig!

Hade varit hemma hos Ida på en mysig middag med hennes lillasyster My och hunden Gusten. Blev hambakad pizza med banan och curry, the best kind! Vi såg The Anchorman, fan vilken rolig film! Har ni inte sett den, se den! Låg humor = flera skratt!

Jag vände Berra hemåt nånstans vid tolv, halv ett tiden. Hade självklart dragit mig för att tanka så länge som möjligt och det hade lyst ett tag så jag stannade vid statoil... där atomaten åt mitt kort!!! Inte riktigt hela, man såg en liten bit av kortet i glipan. Vad gör man? Man ringer Ida och hör om hon har pincetter :) Det hade hon, vi lyckades pilla ut kortet!!
Osäkra på om bilen tog sig upp till stockholmsrondellen och en ny mack åkte vi under tystnad...Tystnaden bröts markant när vi kom fram och jag inte hittade kortet!!! Vart i h#+%te kan jag ha lagt kortet? Joo.... på statoil... smart Moa! Nu har du tänkt. Fort som attan ner dit! Kortet låg tack gode gud kvar. Så det blev en resa till upp till Sthlmsrondellen. Hade inte velat ringa mamma kl ett på natten och säga att jag har kört slut på bensinen. Ne ursch! Vi klarade det iaf och Berra har full tank igen! Slutet gott, allting gott!


Tränade världens bästa ponny för Carro igår. Han gick så fint, så fint! Han var duktig, jag var stolt!

Sergeants Peppers lonly heartclub band stod och såg svår ut mot stallväggen en höstdag på Hjällö :)

Inte fullt så svår ser jag ut, snarare överlycklig. Älskade Twiggy Twiggs håller inte riktigt med, en bestämd dam det där.

Blåbärsterapi!

Publicerad 2009-07-21 12:25:21 i Allmänt,

Känner mig något stressad för tillfället. Ska börja plugga till hösten och fick hem papper om det imorse. Godmorgon Nollan! Ja... godmorgon själv..... eller? Så min studenttid ska börja med nollning.. jag är då inte mycket för sånt... alls. Funderar på att vara med på den alls. Ursch vad patetiskt. Folk går runt utklädda och kämpar med att se oberörda ut men tycker de är hur kul som helst. Är jag jävligt tråkig eller är det dem det är fel på? Samtidigt säger många att de som inte var med på nollningen är de som inte riktigt är med i klassen heller, och det skulle ju va skönt om man blev. Tror jag är med lite måttligt... men nån overall får de inte på mig...

Sen måste vi få salsan att sitta i ryggen till på fredag... helst. Men där har vi lite timmar kvar att träna men kan inte hjälpa att känna mig stressad ändå! Sen igår i stallet tyckte jag Peppe andades ansträngt. Troligtvis bara tillfällighet av någon anledning men nog fan gör det mig stressad och jag är grym på att måla fan på dörren...

Ska gå ut i skogen och plocka några liter blåbär. Plockade nästan en liter igår och kom hem lite lugnare. Undrar hur många liter jag behöver plocka idag?

Kan nog inte klaga på jobbet! :)

Publicerad 2009-07-19 16:05:03 i Allmänt,

Nog för att det vart tidig uppgång igår, 05.45, så visst har jag ett rätt glassigt jobb trots allt! :)

Började dan i lejondräkten med mina två små lejonungar, Sam och Olle, i famnen. Som ni ser är jag inte bara lejon utan jag är också pirat!

Efter ett tag såg Madde att nån lekt lite för tufft med lejonets svans och att det var ett litet hål där bak... det var ju tur att hon såg det innan jag gick min frukostrunda för att säga god morgon till alla barn på hotellet.
Så snabbt som katten kröp jag i tigerdräkten istället!

Jag och Sixten här var de grymmaste frukosttigrarna som seglat över alla de sju haven samma morgon!
Efter frukosten kom barnen ner till oss i lekrummet och blev målade, massa ungar ville bli målade till tigrar :) För den morgonen var tigern värlens bästaste och snyggaste djur! :)

Madde lyckades hålla fast en något överviktig delfin tillräckligt länge för att jag skulle hinna knäppa ett kort innan vi begav oss mot högre höjder.

Här är vi uppe och leker i 10-meters banan :) fotot är från förra året när jag och Alex stannade efter jobbet  och lekte lite!!!

Ja det är jag som är spindelmannen :)

Leka bör man annars dör man!

Fick den här helt underbara bilden på Alex, svävandes bland träden!
Och sånt får man betalt för! Leka med barn och leka i träd! Helt okej!

Kläm på allt! Du är på Ikea!

Publicerad 2009-07-16 15:39:31 i Allmänt,

Åkte med mor och far till Ikea igår. Tänkte att jag skulle gå och kolla grejjer till mig och mamma kolla grejjer till dem men nae... Jag var mammas svans och bollplank då hon skulle klämma på varenda liten pryl hon kunde hitta och som alla vet finns det ganska många prylar på Ikea! Efter några timmar gick vi i alla fall ut därifrån med varsin hjärtisbitsform i handen... och en dörrmatta. Vet inte om jag skulle kalla det optimal shoppingrunda kanske... Jag vet iaf vilken säng jag vill ha när jag flyttar :) en loftsäng i svartmålat trä. Det gäller bara att lägenheten har högt till tak.

Utmattad av Ikea så sov jag i bilen hem tills telefonen tjöt att martin på jobbet satt och spelade gitarr i en kohage nära mig så vart en tur dit när man kom hem. Självklart började det regna men som de klätterinstruktörer vi är var det bara att klättra upp i ett träd och fortsätta spela :)

Salsan på kvällen blev ju lyckad... ;) höll på att åka i backen när jag av ren rutin vände mig och slängde mig rakt bakåt... kan ju säga att jag hade tur att beto stod där och var med... haha! Trodde vi skulle göra nacken ju... Snacka om att inte va me i matchen, skyller på att jag inte ätit på länge... lite förvirrad. Blir iaf uppvisning 24 på Palace, 25 på Salsahuset och nån gång i Augusti, 15 tror jag, på Harrys. Kom dit eller var fyrkantig!


Har en dag av städ och häst framför mig, lugnt men lite oinspirerat

Zumba!

Publicerad 2009-07-15 09:40:50 i Allmänt,

Johanna och jag, nyfikna som vanligt, prövade på zumba igår. Skakade lite höfter och J fick känna på lite latinotakter. Hon såg så lösgjord och fin ut så! Snart är hon värvad till salsan!

Skulle kollat på en lägenhet idag... men det kom en tjej igår och tog den... på dan... FAN! Tror det hade varit en bra lägenhet, nära till allt. Campusbussar, stan, promenaden så man kan parkera bilen utanför där de e gratis.... Men men mamma trösta mig med att det nog inte var meningen att jag skulle ha den lägenheten... känndes ju bättre. Inte nog med det så är den andra lägenheten jag tänkte kolla på borta med. Det är inte lätt det här!

Ska åka till Ikea idag och kolla på en loftsäg där. Jag lär ju inte ha så många kvadrat så en loftsäng blir toppen... så länge det är rätt högt till tak. Slå huvet i taken.... God morgon!

Sadelprovning, salsahatt och HEJ!

Publicerad 2009-07-13 17:12:22 i Allmänt,

Uppe med tuppen och ut i stallet. Idag kom Laila, vår sadelmakare, för att fixa P-sons sadlar. Dressyren sitter bra tycker jag men hoppen åker ner åt vänster. Hon stoppade om lite men fick ta med hoppen och klura ut en lösning för den.... Usch, sadelproblem vill man inte ha... sånt kostar många skjortor.....

Åkte ut till Jysk och köpte en tågklocka. Jättesnygg. Skulle egentligen ha köpt den igår men då kom det fram en som jobba där och sa: Kom tillbaka imorn så kostar den 65 kr. Det var väl snällt? Vem är så snäll nuförtiden? Jag som börjat tappa tron på att människan är ett trevligt djur. Men den fick jag tillbaka, tack för den! Om man tänker på trevlig. Man borde nästan bosätta sig i en mindre by där folk fortfarande hälsar när man möter varandra. Iaf lite ut mot landet. Tror alla skulle bli gladare om man vinkade och hälsade lite mer på varandra. så HEJ!

Köpte en svart hatt på Carlings med. Tänkte ha den på en salsashow vi ska ha på Palace den 24 juli! Kom dit! :D

Vad hände egentligen?

Publicerad 2009-07-12 23:05:29 i Allmänt,

Oslo är en lömsk stad och här sitter man nu och undrar vad som egentligen hände och vad nytt man har lärt sig...


Johanna sa : Ta en liten väska... Det här är en liten väska, en proppfull liten väska...
Mitt sällskap var en vitamindryck och en... cosmopolitan. Lärde mig att nej.. cosmopolitan är ingen tidning för mig. Som den nörd jag är kanske vetenskapsmagasinet varit bättre. Tog tio minuter att läsa igenom rubrikerna och förstå att det inte va så intressant = 5 timmar och 50 min tråkig tågtid...



Självklart åt vi på Peppes pizza och nej de serverar inte hästkött = Peppe, du står safe ett tag till!


Skön lägenhet, skön Jojjo men framförallt en jävligt skön soffa. Här sov lilla jag alla nätter förutom när Jojjos roomie kom hem med en kille och ville ha sex där... då kröp jag in till Jojjo..... creepy! = Ska nån ha sex där du sover, glöm inte att ta med alla lakan (även underlakanet) när du går därifrån...!

Det blev till att gå ut en del med som sig bör. I parker, på pubrunda och på andra ställen. Utelivet i Oslo är verkligen avslappnat. Vi va på ett ställe som hette Garaget ett par gånger. Man gick in i en liten gränd så fanns det en skön pub där, två uteplatser, trappa ner till en scen och rätt bra musik. Ska ni till Oslo så kan jag säga att det är mysigt där vare sig det är tis eller lör :)

Hey Ho, Let´s go!

Vi va rätt duktiga på den kulturella biten med. Vi gick till Edvard Munch museét!

Jag bredvid Skriket
... Johanna är skriket....

Vi var uppe på operahuset. Man kunde gå upp på taket, himla häftigt. Jättefint!


Träffade Charlotte! Sol, bad och vänskap
En kall Corona i solnedgång gör livet värt att leva

Vi var i en park med 300 nakna statyer. Jojjo kan ha haft lite problem med att få mig därifrån, älskart!

Vem vill inte ha en man som kan hålla fyra ungar i luften utan att se ansträngd ut! Jag ska ha en sån!

Ingen sa till mig att den skulle stå i en park... här är jag iaf ;) Jojjo identifierade mig bums!

Man skulle kunna säga att jag och Jojjo hade en ganska bra vecka i Oslo egentligen!

Moa på extrapris?...

Publicerad 2009-07-12 21:18:16 i Allmänt,

Ja.. det är sant! Dom har sänkt piset på Moa...


Var ju på smultronstället igår. Med Beatrice och Jenny, funderar på om det var värt det... Men klart det va. Man är ju lagom mätt när man kommer därifrån. Betala för att må illa.... men satan vad gott det var :)
       Min Black Orange! Jenny och Bea va nöjda med!       

Sen blev det middag hemma hos Bea med Jenny! Supergott!

Idag var mamma och mormor och jag ute och gjorde stan osäker! Mormor bjöd på Thai mat och sen gick vi land och rike runt för att titta på möbler och tyger. Jag inhandlade två kuddar med zebror på... Mormor blev trött i benen så vi satte oss och såg lite snygga ut på en bänk ett tag :)

Svårt att få mormor att sitta still framför kameran :D

Nu sitter de och skriker i köket att glassen smälter.... bäst att rusa dit!

Regn och smultron!

Publicerad 2009-07-11 11:43:40 i Allmänt,

Då har man kommit hem från kära Oslo... Det var en trevlig vecka. Lyckades dock fördärva ryggen min av nån underlig anledning... Gick till massör Maria och fixade det igår. Sammanfattning... Knak.. Oj, där hade du en låsning du... Knak knak.. och hmm några till.... aaaaaj... Ja och här har du ordentliga knutar... Men Maria är bäst och nu känner jag mig lösgjord och misshandlad!

Nu är det kaos i min lilla hjärna.. Tanken var ju att jag skulle till Bolivia i höst, det skjuts upp. Tappa kontakten med organisationen och läste nånstans att nått kan ha hänt... läskigt!!! Måste åka dit nån gång i livet, måste vara helt otroligt där :) Rehabilitera pumor... i regnskogen... Verkligen en dröm!

Vad som händer i höst är istället Biologlinjen i Linköping. Ska bli grymt det med men Bolivia... aja en annan gång.. Nu ska jag se till att bli biolog och då kanske jag har större nytta av resan. Eller nått.

Ska kolla lägenhet med pappa när han kommer hem från farfar. Känns som det börjar bli på riktigt nu, flytta hemifrån, klara sig själv... äta gröt och vara ekonomisk.... nudlar i vattenkokaren och fiskpinnar i brödrosten.. ni vet... Kommer bo kvar i Norrköping i början iaf, men i stan, så jag kan ha kvar hästen där han står nu. Betyder att jag måste hitta billig parkeringsplats i stan med...

Men nu ska jag, Jenny och Beatrice åka till smultronstället och trotsa regnet!!! Det går ju faktiskt att sitta inomhus :) Skippar nog en tripp upp på Ramunderberget :)

En härligt liberal och lugn tjej med vätskebrist!

Publicerad 2009-07-03 19:31:54 i Allmänt,

Ligger och njuter av komplimangen från igår medan regnet, åskan och blixtarna dånar utanför... Fan nu haglar det också... Grattis!

Jojjo har jobbat idag så jag har varit duktig och powerwalkat själv, och otroligt nog börjar det kännas som man hittar här. La mig i parken sen och fick lite färg... lite iaf. Kom tillbaka med jordens vätskebrist och drack 1,5 L non stop! Sen gick jag in till stan och mötte upp Jojjo. Jag har köpt världens snyggast örhängen och en helt underbar brosch idag så nu ligger jag och är lite nöjd över dem.

Måste stäna av datorn som det blixtrar....

Beach, guttar och corona

Publicerad 2009-07-03 00:07:28 i Allmänt,

Kom precis hem från en sjö här i Oslo. Har varit och badat med Lotta som också bor här.
Vi satt i kvällssolen med vindruvor och corona... kan livet beskrivas bättre! :)

Vi gick ut på bryggan för ett dopp i det blå när två svenska guttar kom och tog oss i händerna och sprang med oss och hoppa i! Haha, vilket intiativ måste jag säga. Vi blev inbjudna till deras gräsplätt där de satt och grilla varmkorv och nån rökte hasch.... Vi åt varmkorv och förklarade att det var farligt med hash.

De var från Jönköping men bodde här sen några år tillbaka med en norsk gutt som också va med, men jag fatta aldrig vad han sa... det är svårare med norska än man kan tro. Jag fattar inte något när de drar på med bred norska och förväntar sig att man förstår! Iaf blev vi bjudna på fest imorn, vi får se. Ser ut som parkhäng innan iaf, Jojjo har lite vänner att säga hejdå till.

Parkhäng är inne i Oslo. Det är fullt av folk i alla parker från förmiddag till sent på nätterna. Kan inte vara lätt att lämna ett liv bakom sig såhär. För det är fasiken det hon gjort. Kom hit själv, hitta jobb, lägenhet och vänner :) Modigt tycker jag! Men mina vänner är tuffingar!

Slappt liv

Publicerad 2009-07-02 16:38:49 i Allmänt,

Ligger i lägenheten och lyssnar på slappmusik, Jojjo jobbar.
Ska gå ner till affären och köpa körsbär och lägga mej i parken några timmar och hoppas på att Lotta ringer, haft lite trubbel med telefon. Men men solen och boken väntar

Charter in Norway!

Publicerad 2009-07-02 14:37:18 i Allmänt,

Haha vi solar, hinkar vatten och festar på kvällarna, rena chartersemestern!

Och ja jag kom fram i Oslo som planerat! Jag var en kolugn resenär och gick åt helt rätt håll, följde både biljetten och skyltarna! För er som var oroliga...

Jojjo mötte upp mej med ett jättevrål och några glädjeskutt i måndags. Jag å andra sidan hade för ont i rumpa o rygg för att hoppa men jag stakade mej fram med ett ansträngt flin iaf! Prestation! Menar försök att släpa en fullpackad väska fram och tillbaka genom tåget för att man var för snål för sittplats. Var man tvungen att åka samtidigt som alla skulle till Arvikafestivalen? Men hitta sittplatser iaf som tur va.

Jojjos kollektivlägenhet är asskön och hon bor med bra tjejer och underbart randigmålade köksluckor!
Sover på megasoffan i vardagsrummet.
Oslo är som en storstad med småstadskänsla, helt seriöst, det känns inte som en storstad alls. Det finns mängder med ställen, parker, shopping och allt men det är en så lugn stämmning vart du än är.

Vi åkte in till centrum och hängde med våra Karlskogarockers i tisdags, The Durango Riot. Kul att träffa dem igen! De spelade på Rockefeller med Social Distortion och vi var där och höll på att smälta bort, Oslo är INTE märkbart svalare nattetid. Lägg till en massa folk på det och att ölen drog ur mer vätska än den gav...

Efter ett par efterhak vart det upptäcktsfärd av Oslo nattetid som väntade men det kan man ju säga var rätt obefinntligt tyvärr. Hittade en salsaklubb som helt ofattbart råkade vara stängd just den här tisdagen kl halv fem...och Fred hitta nått att klättra i... Gillar att deras turnéledare sa: I'm not getting you out of prison tonight boys.  

Våra fötter började säga ifrån och baksmällan, iaf hos en av oss, kom smygande så vi dissade en efterfest på durangos husbilstak och gick hem och somna på soffan. Gick lättare än vi trodde trots att solen nästan va uppe och det var minst 30 grader i rummet med morgonsol...

By the way, vad är det för rockstjärnor som bor i en husbil? vi hade förväntat oss ett femstjärningt hotell med jacuzzi på taket... shape up guys! ;) Next time!

Om

Min profilbild

Moa

Nu har jag fått för mig att åka till Mexico i fem månader och studera spindelapor!! Det är en del av mitt masterarbete i biologi som jag kommer att göra i Mexico och under tiden kommer jag att ha den här bloggen så att ni, kära vänner, och ni andra kan följa vad jag gör och tar mig för! Jag är astaggad och hoppas på att hålla kontakten med er från andra sidan atlanten!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela